Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@18:29:28 GMT

راننده ها بخوانند؛ مراقب کارت سوخت خود باشید

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۴۰۲۱۰

راننده ها بخوانند؛ مراقب کارت سوخت خود باشید

ایسنا/اصفهان اگرچه اوایل امسال بعد از مفقودی، درخواست کارت سوخت داده ام، اما با وجود مراجعات بسیار همچنان گفته می شود باید منتظر بمانم و متاسفانه چند ماهی است که تحمیل هزینه سوخت گیری آزاد بنزین، شرایط را برایم سخت کرده است.

بسیاری از دارندگان خودرو معتقدند که سهمیه ۶۰ لیتری بنزین در ماه کفاف نیازهای آنها را نمی دهد و در ماه ناچارند حداقل یک تا دو مرتبه بنزین را به صورت آزاد سوخت گیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطابق آمارهای موجود بین ۲۸ تا ۳۸ درصد مصرف سوخت بنزین در استان اصفهان به صورت آزاد و بقیه با سهمیه دولتی زده می شود که بخشی مربوط به کمی میزان سهمیه و بخشی به صاحبان خودروهایی برمی گردد که بنا بر دلایلی کارت سوخت ندارند و ماه هاست در انتظار دریافت کارت خود هستند.

به گزارش ایسنا، استفاده از کارت سوخت از تابستان سال گذشته برای تمام افرادی که خودروی بنزینی داشتند، الزامی شد تا مقدمه‌ای برای سهمیه‌بندی بنزین در آبان ماه همان سال باشد. با این حال در ابتدا افراد این موضوع را جدی نگرفتند و با اعلام سهمیه‌بندی صف درخواست صدور کارت سوخت طولانی شد، اما به تدریج با دسترسی افراد به کارت‌های سوخت خود، ‌این صف کوتاه‌تر شد و فاصله بین درخواست تا صدور کارت به کمتر از ۴۰ روز رسید.

با شیوع کرونا در کشور و به خصوص از ابتدای امسال متقاضیان درخواست کارت سوخت این گلایه را دارند در مدت مشخص دو ماهه، کارت سوخت به دست شان نرسیده است. البته سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی چندی پیش اعلام کرد که مدت زمان انتظار برای صدور کارت سوخت حداکثر سه ماه است،  اما امروز مردم در اظهار نظری متفاوت گلایه دارند که حتی با گذشت چهار ماه بیشتر نه تنها کارت سوخت به دست آنها نرسیده و در پیگیری های مختلف از پلیس +۱۰ و حتی در سایت اعلامی از سوی شرکت پخش فراورده های نفتی، پاسخ درستی دریافت نمی کنند، متاسفانه ناچارند بنزین را به صورت آزاد سوخت گیری کنند که در شرایط فعلی بار زیادی به هزینه های آنها اضافه خواهد شد، از سوی دیگر نگرانند که تکلیف سهمیه چند ماه ذخیره کارت شان از گذشته چه خواهد شد؟

یکی از متقاضیان درخواست المثنی کارت سوخت، به ایسنا، می گوید: کارت سوخت خود را اوایل امسال گم کردم و با وجود پیگیری های بسیار در نهایت خرداد ماه درخواست مفقودی و صدور کارت سوخت المثنی در دفتر پلیس +۱۰ دادم و با وجودی که در آن زمان اعلام شد، کارت سوخت در مدت ۲ ماه صادر می شود اکنون بعد از گذشته بیش از ۳ ماه هنوز کارت به دستم نرسیده است و هربار پیگیری می کنم، عنوان می شود تا هفته و یا ماه آینده کارت به دست شما می رسد.

او با انتقاد از پروسه طولانی کارت سوخت، تصریح می کند: متاسفانه بعد از سهمیه بندی و آزاد شدن نرخ آن، هزینه بالایی به دیگر هزینه های زندگی ام اضافه شده و دولت و یا هیچ نهاد دیگری پاسخگو نیست.

خانم دیگری که به گفته خودش بیش از سه ماه است درخواست کارت سوخت داده، به ایسنا، می گوید: متاسفانه در این چند ماه ناچار شده ام به صورت آزاد بنزین بزنم و با توجه به نرخ بالای آن در هر بار تنها ۱۰ لیتر سوخت گیری می کنم و در شرایطی که کرونا است تعداد مراجعات من به پمپ بنزین بیشتر شده است.

او ادامه می دهد: اگرچه ممکن است ۱۰۰ لیتر در ماه به صورت آزاد بزنم، اما از لحاظ روانی نمی توانم یک باک کامل را ۳۰ یا ۴۰ لیتر پر کنم و هر بار سوختگیری ۱۰ لیتری، شاید جوابگوی سه روزم باشد.

مرد جوانی می گوید: سال گذشته کارت سوخت برادرم گم شد و بعد از درخواست دوباره، کارت سوخت المثنی بعد از ۲ ماه صادر شد، اما برای من بعد از درخواست از اردیبهشت ماه هنوز هیچ کارتی به دستم نرسیده است.

او تاکید می کند: ای کاش وعده دو یا سه ماهه برای صدور کارت سوخت عملی شود تا امروز ما در بلاتکلیفی کارت سوخت نمانیم.

مرد میانسالی می گوید: اوایل امسال بعد از خرید خودرو جدید، صاحب قبلی آن اطلاع داد که کارت سوخت خودرو گم شده است، بنابراین بعد از سند زدن همزمان به دفتر پلیس +۱۰ مراجعه و اعلام مفقودی کارت سوخت را دادم، آن زمان گفته شد از زمان درخواست تا صدور کارت در پروسه ای دو ماهه صادر می شود و سهمیه سوختم در آن ذخیره می شود، اما امروز بعد از چهار ماه همچنان ناچار به زدن بنزین به صورت آزاد هستم و در آخرین پیگیری گفته شد، کارت سوخت های درخواستی فروردین ماه در حال صدور است و شاید کارت سوختم در شهریور ماه صادر شود.

خانم جوانی که برای پیگیری کارت سوخت به دفتر پلیس +۱۰ مراجعه کرده به ایسنا، می گوید: سه ماه است درخواست کارت سوخت داده ام. چندی پیش سایتی اعلام شده که براساس آن می توانم متوجه شوم کارت سوخت در کدام مرحله است.  

او ادامه می دهد: یک ماه پیش با مراجعه به این سایت، در پیامی عنوان شد که «کارت هوشمند سوخت برای صدور ارسال شده است» که متاسفانه نه تنها ارسال نشد بلکه اکنون بعد از یک ماه همچنان همان پیام را می دهد و هنوز ناچارم بنزین را به صورت آزاد سوخت گیری کنم.

او تصریح می کند: شرایط زندگی امروز بسیار سخت و هزینه ها بسیار بالاست، متاسفانه گاهی هزینه بنزین آزاد را ندارم و ناچارم از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنم که به دلیل شیوع کرونا ریسک آن بسیار بالاست.

خانم جوانی هم می گوید: ۲۴ اردیبهشت ماه بعد از اعلام مفقودی، درخواست کارت سوخت دادم و با وجودی که عنوان شد کارت در مدت دو ماه صادر می شود، همچنان هیچ جواب درستی دریافت نکرده ام و در این مدت بعد از هر بار پیگیری گفته می شود، کارت یک هفته و یا یک ماه دیگر صادر می شود، اما تا به امروز هنوز کارت سوخت به دستم نرسیده است.

او ادامه می دهد: بعد از درخواست کارت سوخت و به نتیجه نرسیدن پیگیری ها، با پدرم به دفتر شرکت پالایش نفت مراجعه کردم که پاسخ آنها این بود که باید از دفتر پلیس +۱۰ پیگیری کنیم و در حیطه اختیار ما نیست، تا اینکه هفته گذشته با مراجعات بسیار، برای پیگیری شماره تلفنی در تهران داده شد که عنوان شد درخواست کارت سوختم ۳۰ خرداد ماه یعنی ۴۰ روز بعد از درخواست مان در دفتر پلیس +۱۰ ثبت شده و کارت سوخت تا آخر شهریور ماه صادر می شود.

مراجعه کننده دیگری به ایسنا، می گوید: به دلیل فعالیت خاص شغلی ام ناچار به استفاده از خودرو شخصی در سطح شهر هستم و بین ۱۰۰ تا ۱۱۰ لیتر مصرف ماهانه دارم که بعد از مفقود شدن کارت سوختم هر ماه باید این میزان سوخت را به صورت آزاد سوخت گیری کنم که این فشار شدید اقتصادی به من وارد کرده است.

او اضافه می کند: به دلیل اینکه خودرو و کارت آن به نام پدرم بود، آبان ماه برای دریافت رمز کارت آن مراجعه نکرده بود، چند ماهی ناچار به زدن بنزین آزاد کردم و به تعداد این ماه ها ذخیره بنزین داشتم که با شیوع کرونا از اسفند ماه و تا فروردین ماه در قرنطینه ماندم و حدود ۳۰۰ لیتر ذخیره کارت سوختم بود و متاسفانه بعد از آن کارت سوخت مفقود شد و اکنون نمی دانم با گذشت چند ماه این سهمیه در کارتم باقی خواهد ماند و یا سوخته است و متاسفانه جواب درستی دریافت نکرده ام.

رئیس انجمن جایگاه داران استان اصفهان نیز در این باره به ایسنا، می گوید: مطابق آمارها بین ۲۸ تا ۳۸ درصد مصرف سوخت استان با کارت آزاد و بقیه با سهمیه دولتی انجام می شود و موجب شده تا مصرف سوخت کشور از حدود ۹۵ میلیون لیتر در روزانه در سال گذشته به ۷۴ میلیون لیتر در سال جاری کاهش یابد.

پیمان کامران با اشاره به اینکه کاهش ۲۵ میلیون لیتری مصرف سوخت حاکی از این است که به دلیل افزایش نرخ بنزین، مردم ناچار به مصرف کمتر این سوخت هستند، اظهار می کند: این اتفاق به نوعی باعث کاهش درآمد جایگاه ها در تورم کنونی شده است.

وی با تاکید بر اینکه فقدان کارت سوخت برای بسیاری از خودروها مشکلات متعددی ایجاد کرده است، گفت: کارت مفقود شده برای درخواست جدید اولویت بندی می شود که خودرو عمومی یا خصوصی است، بنابراین مطابق برنامه ریزی باید کارت سوخت خودروهای عمومی همچون تاکسی و اتوبوس بین ۳۰ تا ۴۵ روز صادر شود، اما صدور کارت سوخت برای خودروهای شخصی بیش از پنج ماه طول می کشد.

وی دلیل طولانی بودن پروسه آماده شدن کارت سوخت را نبود کیت و تولید آن توسط شرکت پخش فراورده های نفتی می داند و می افزاید: به نوعی پیگیری جایگاه داران و مردم برای سرعت بخشی در تحویل کارت سوخت به نتیجه نرسیده و فردی که کارت سوختش مفقود می شود تا پنج ماه ناچار است بدون کارت سوختگیری آزاد کند.

رئیس انجمن جایگاه داران استان اصفهان می افزاید: وقتی که کارت مفقود می شود در اولین اقدام، متقاضی باید گم شدن کارت را به دفتر پلیس ۱۰+ اطلاع داده و پرینت کارت سوخت خود را بگیرد تا مشخص شود آخرین بار در کدام منطقه و جایگاه سوخت گیری کرده است.

وی می گوید: اگر راننده ای در جایگاه کارت سوخت خود را جا بگذارد، جایگاه دار موظف است کارت سوخت را به مدت ۲۴ ساعت در جایگاه نگه داشته، اما اگر راننده مراجعه نکرد و یا کارت سوخت به نام وی نبود، شخص باید به شرکت پخش فراوده های نفتی مراجعه و با ارائه گواهی، کارت خود را دریافت کند.

کامران تاکید می کند: در مکاتبات بسیار مسئولان سامانه بعضا عنوان می کنند که به دلیل نبود کیت، تولید و صدور کارت سوخت جدید تا پنج ماه طول می کشد.

وی در ادامه با اشاره به نبود قطعات مورد نیاز سامانه هوشمند سوخت برای جایگاه ها، اظهار می کند: متاسفانه ۲۰ درصد نازل های سوخت استان به دلیل خرابی سامانه هوشمند سوخت، از مدار خارج شده اند که موجب مشکلاتی برای مردم و ایجاد صف در برخی ساعات پیک شده است که با وجود پیگیری های صورت گرفته پیمانکار تنها قطعه خراب را با یک تعمیر جزیی نصب می کند که دوباره شاهد خرابی مجدد آن می شویم.

به گفته رئیس انجمن جایگاه داران استان اصفهان، سیستم سامانه هوشمند از کارت سوخت تا تجهیزات جایگاهی، عمری بیش از ۱۰ سال دارد که از آن زمان تاکنون، به شدت فرسوده شده و قطعات آن به نوعی در بازار نیست.

وی با بیان اینکه هزینه تعمیر سامانه هوشمند سوخت بر عهده جایگاه داران است، تاکید می کند: دولت ابتدا وعده پرداخت هزینه های سامانه را داده بود، اما اکنون نه تنها این هزینه پرداخت نمی شود، بلکه هر بار خرابی این سامانه، موجب اخلال در سیستم سوخت جایگاه ها می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی كارت سوخت جایگاه بنزین افزایش قیمت بنزین سهمیه بندی بنزین درخواست کارت سوخت جایگاه داران بعد از درخواست صدور کارت سوخت سامانه هوشمند کارت سوخت خود کارت سوخت استان اصفهان کارت سوخت هوشمند سوخت صادر می شود دفتر پلیس پیگیری ها مصرف سوخت هزینه ها ماه صادر چند ماه سه ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۰۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید

کلاهک مرگ (آمانیتا فالوئیدس) یک نوع قارچ سمی است که پس از مصرف، فرد را دچار علائم گوارشی می‌کند و ممکن است چند ساعت بعد بهبود یابد، اما غافل از آنکه روی کبد عوارض ایجاد می‌کند و به مرور باعث زردی و خونریزی کبد می‌شود که دیگر اقدامات درمانی جوابگو نیست.

همه ساله با آغاز فصل بهار و بهبود شرایط مساعد در رشد قارچ‌های خود رو با موجی از مسمومیت‌های اتفاقی ناشی از مصرف قارچ‌های سمی مواجه هستیم که منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از افراد شده است.

همین چند روز پیش در روز‌های پایانی فروردین بود که قارچ سمی ۶ عضو خانواده نهاوندی را راهی بیمارستان کرد و پنج نفر از آنها زن و یک نفرشان مرد بودند که سه نفرشان سرپایی مداوا شدند و سه نفر دیگر به علت مشکلات شدید گوارشی بستری شدند.

سازمان اورژانس کشور، هشتم اردیبهشت با اعلام رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی نسبت به پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت هشدار داد و از مسمومیت ۵۳ نفر در بازه زمانی هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور خبر داد و اعلام کرد که ۱۴ نفر از این مسمومان همچنان بستری و تحت نظر هستند.

فارس، لرستان و کرمانشاه بیشترین مسمومان با قارچ وحشی

طبق اعلام این سازمان، استان‌های فارس با ۱۶، لرستان با ۱۲ و کرمانشاه با ۱۰ نفر بیشترین مسمومان با قارچ وحشی را در کشور داشته‌اند که هیچ یک از آنها، جان خود را از دست نداده است.

همین که فصل بهار و پاییز آغاز می‌شود و بارندگی‌ها افزایش می‌یابد، زمان مناسبی برای رویش قارچ‌های سمی فراهم می‌شود و از سویی دیگر نیز شمار بازدیدکنندگان از طبیعت و تفریح در ارتفاعات و دشت‌ها به دلیل طروات بهاری هم بیشتر می‌شود و بسیاری از مردم در حین گشت در طبیعت از گیاهان و سبزی‌ها خود رو برداشت می‌کنند و در این میان بسیاری هم ترغیب می‌شوند از قارچ‌های خود رو در طبیعت برداشت کنند.

بیشترین مسمومیت ناشی از قارچ‌های سمی در مناطق غربی، کوهستانی یا مرطوب کشور به ویژه استان‌های کرمانشاه، آذربایجان غربی، لرستان، گلستان، کردستان، لرستان، همدان، قزوین و چهارمحال و بختیاری است.

بسیاری از مردم به دلیل لذیذ بودن قارچ و همین طور خواص غذایی آن از ضرر و خطر سمی بودن آن غافل می‌شوند و با مصرف مقداری اندک از آن دچار مسمومیت‌های شدید و گاهی هم مرگ می‌شوند؛ از اینرو، از مصرف قارچ‌های خود رو به خصوص قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان می‌رویند یا قارچ‌های فله‌ای جمع‌آوری شده توسط افراد بومی باید خودداری شود، زیرا شناسایی انواع قارچ از انواع سمی آنها تن‌ها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل است و فقط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان شناسایی انواع سمی را دارند.

با قدری دقت و هشدار‌های لازم و پرهیز از مصرف قارچ‌های خود رو می‌توان جلوی این نوع مسمومیت‌ها و احتمالا مرگ‌ها را گرفت و بهتر است که در رسانه‌ها در این باره اطلاع رسانی شود همچنین می‌توان با پخش بروشور یا نصب بنر در مناطقی که مستعد رشد این نوع قارچ‌ها هستند مردم را از خطر مصرف آن آگاه کرد.

از سویی دیگر با انتشار مطالبی در زمینه عوارض و علائم مصرف قارچ‌های سمی در مراکز درمانی به‌خصوص در مناطق کوهستانی و شهرستان‌ها، کارکنان بخش بهداشت و درمان هرچه سریعتر این نوع مسمومیت‌ها را تشخیص دهند و درمان کنند تا زمان طلایی برای نجات یک انسان از دست نرود.

سمی بودن قارچ از طریق ظاهر آن قابل تشخیص نیست

رئیس مرکز کنترل کیفی آزمایشگاه‌های سازمان پزشکی قانونی کشور در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: ظاهر و شکل قارچ‌های سمی مثل قارچ‌های خوارکی است و اصلا از طریق ظاهر و شکل قارچ، سمی بودن آن قابل تشخیص نیست و افراد عادی نمی‌توانند سمی بودن آن را تشخیص دهند.

دکتر مریم اخگری با بیان اینکه حدود پنج هزار نوع قارچ در طبیعت وجود دارد، افزود: مصرف حدود ۱۰۰ نوع از آن برای انسان سمی است.

سال گذشته حدود ۷۰۰ نفر به دلیل مصرف قارچ‌های خود رو و سمی مسموم شدند که برخی از آنها نیز فوت کردند

وی ادامه داد: در بهار و پاییز به دلیل تغییرات آب و هوایی همچنین تشدید بارش‌ها و فراهم بودن رطوبت، زمان مناسب برای رشد و تکثیر بیشتر قارچ‌ها است و از سویی هم هموطنان دراین فصول بیشتربرای تفریح و گردش به طبیعت می‌روند و احتمالا با رشد قارچ‌ها مواجه می‌شوند و شاید هم از آن برداشت کنند و فکر کنند که خوراکی است.

عضو هیات علمی سازمان پزشکی قانونی با اشاره به اینکه آمار مجزایی از مرگ‌های ناشی از مصرف قارچ‌های سمی در دست نیست و این نوع مرگ‌ها در ردیف مسمومیت‌ها دسته بندی می‌شوند، گفت: سال گذشته حدود ۷۰۰ نفر به دلیل مصرف قارچ‌های خود رو و سمی مسموم شدند که برخی از آنها نیز فوت کردند.

به هیچ عنوان از قارچ‌های خود رو مصرف نشود

عضو هیات علمی سازمان پزشکی قانونی تاکید کرد: هموطنان به هیچ عنوان از قارچ‌های خودرو مصرف نکنند.

وی ادامه داد: هیچ نوع فرآوری قارچ مانند پختن، کباب، آب پز و سرخ کردن موجب از بین رفتن سم در قارچ سمی نمی‌شود و اگر هنگام تفریح در دشت یا ارتفاعات متوجه رویش قارچ شدند از چیدن و مصرف آن خودداری کنند، زیرا مصرف آن عوارض جبران ناپذیری دارد.

هیچ نوع فرآوری قارچ مانند پختن، کباب، آب پز و سرخ کردن موجب ازبین رفتن سم در قارچ سمی نمی‌شود

۹۰درصد مسمومیت‌ها با قارچ شدید است

رئیس مرکز کنترل کیفی آزمایشگاه‌های سازمان پزشکی قانونی گفت: ۹۰ درصد مسمومیت‌ها با قارچ شدید است و علائم مسمومیت شامل دو مرحله است؛ در مرحله اول که از چهار ساعت تا ۱۲ ساعت بعد از مصرف قارچ سمی است و فرد دچار تهوع، استفراغ، ضعف و بی‌حالی و درد شکم می‌شود و در مرحله دوم وقتی علائم تا ۲۴ ساعت ادامه یابد و تشدید شود و به دنبال آن سطح هوشیاری کاهش می‌یابد و سم، کبد و کلیه را درگیر کرده است.

وی ادامه داد: در این مرحله، ممکن است مسمومیت موجب پیوند کبد یا حتی مرگ فرد شود، اما اگر فرد مسموم سریع به مراکز درمانی ارجاع شود و درمان و حمایت‌های لازم انجام شوند امکان نجات وی وجود دارد.

عضو هیات علمی سازمان پزشکی قانونی گفت: حتما خانواده‌ها در مصرف قارچ توجه ویژه‌ای به سالمندان و کودکان داشته باشند و قارچ‌های پرورشی و با مجوز وزارت بهداشت استفاده کنند و به شدت از مصرف قارچ به صورت فله‌ای پرهیز کنند.

اگر فرد مسموم سریع به مراکز درمانی ارجاع شود و درمان وحمایت‌های لازم انجام شوند امکان نجات وی وجود دارد. اخگری در مورد مراحل درمان فرد مسموم با قارچ تاکید کرد: مانند همه مسمومیت‌ها، خارج کردن ماده سمی در اولویت است و اگر مسمومیت شدید باشد نیاز به شست و شو نیز هست، اما اگر مسموم دچار کاهش سطح هوشیاری شده است به هیچ وجه وادار به استفراغ نشود و باید سریع به مرکز درمانی منتقل شود.

وی در توضیح اینکه برخی افراد بعد مصرف قارچ خود رو دچار بی‌حالی و علائم دیگر می‌شوند، اما آن را به علائم طبع سرد قارچ ربط می‌دهند و اعتنایی برای مراجعه به پزشک نمی‌کنند و علایم را جدی نمی‌گیرند، تاکید کرد: نوع طبع خوراکی‌ها و غذا‌ها مربوط به علم سنتی است، اما آنچه در مصرف قارچ خود رو موجب بروز علائم بی‌حالی می‌شود، طبع سرد نیست بلکه سم موجود درآن است که اگر به آن توجه نشود ممکن است این سم جذب بدن و اندام‌هایی مثل کلیه و کبد شود و عوارض جبران ناپذیری در پی داشته باشد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می شود
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • پلیس: در روز‌های آینده سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت معرفی می‌شود
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روز‌های آینده
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می‌شود
  • سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت معرفی می‌شود
  • روند صدور درخواست کارت سوخت تغییر می کند | سامانه جدید روزهای آینده معرفی می‌شود
  • سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده معرفی می‌شود
  • معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده/ تسریع در صدور کارت‌های سوخت